2014 Cross-Straits International Conference on English for Specific Purposes (ESP) Tentative Program

2014海峽兩岸四地ESP國際學術研討會議程(暫定)

Date: October 3-5, 2014 (Friday- Sunday) Venue: Asia University, Taiwan

Day I

Dayı	T	Outsets	1
Date	Time	Contents Desirtation (Checks in	Location
	08:30-09:00	Registration /Check-in	
	09:00-09:20	Opening Ceremony	Conference Hall A101
	09:20-10:30	Moderator: 李振清 講座教授	
	Plenary Speech I	Speaker: Graddol, David (Director, The English Company (UK) Ltd ,	Conference Hall A101
	(70 minutes)	United Kingdom) Title:	
	10:30-10:50	Tea Break	
	10.50-10.50	Tea Dreak	
	10:50-12:00	Moderator: 莊坤良 院長	
	Plenary Speech II	Speaker: Westerfield, Kay (University of Oregon, USA)	Conference Hall A101
	(70 minutes)	Title: Expanding Cultural Intelligence (CQ) in ESP	
		Lunch Break	
		Poster Session	
	12:00-13:20		
	12.00-13.20	Speaker(s): (To be announced)	
		Title:	
		Clarity English Session (Andrew Stoke)	
	13:20-14:30	Moderator: 簡政珍 講座教授	
	Plenary Speech III	Speaker: Chen, Chao-ming 陳超明 (Shih Chien University, Taiwan 實踐大	Conference Hall A101
	(70 minutes)	學) Title:	
		Tiue.	
	14:30-14:50	Break	
		Moderator: Speaker(s): (To be announced)	
		Title:	
		Invited Speaker(s)	
		Moderator: 孫有忠 院長	
	14:50 16:10	Speaker(s): Guo, Wangun 郭萬群	
	14:50-16:10 Concurrent Paper	Title: The Flipped-Classroom Teaching Mode and Its Application in ESP	
Fri,	Presentation	Teaching in the Era of Big Data 大資料時代專門用途英語翻轉課堂教學模	
Oct 3	Session A	式研究	
	(80 minutes)	Speaker(s): Hu, Jiyue 胡繼嶽 & Gong, Shanshan 章珊珊	
		Title: English Forum on Medical Humanities of SMMU: An	
		Interdisciplinary Innovative Teaching Practice 第二軍醫大學醫學人文英語	
		論壇一項跨學科創新教學實踐	
		Moderator: Speaker(s): (To be announced)	
		Title:	
	40:40:40:00		
	16:10-16:30	Tea Break Invited Speaker(s)	
		,	
	16:30- 17:50 Concurrent Paper	Moderator: 邱源貴 主任	
		Speaker(s): Huang, Ping 黃萍	
		Title: The Study on the Implementation of "English for International Occupational Purposes" for Chinese Postgraduate Students 高校研究生	
		《國際職場交流英語》課程模式探索	
		Speaker(s): Kwan, Becky 開小珠	
		Title: An auto-narrative of developing a course for students of Doctor of Business Administration: Implications for designing instruction in	
		scholarly writing in the disciplines	
	Presentation Session B	Invited Speaker(s)	
	(80 minutes)	Moderator	
	(oo minutes)	Moderator: Speaker(s): Lam, Phoenix 林慧盈	
		Title: Branding Hong Kong through a corpus of marketing discourse	
		and the second s	
		Speaker(s): Yang, Ruiying 楊瑞英 & Song, Xiaoshuang Title: Signaling Nouns in Research Articles: A Comparative Study based	
		Speaker(s): Yang, Ruiying 看特英 & Song, Xiaoshuang Title: Signaling Nouns in Research Articles: A Comparative Study based on Chinese Learners' and the Experts' Corpus	

		Moderator: Speaker(s): (To be announced) Title:	
	18:30- 20:30	Conference Dinner	

Day II

Date	Time	Contents	Location
	08:30-09:00	Registration /Check-in	
	09:00-10:10 Plenary Speech IV (70 minutes)	Moderator: 劉慶爾 院長 Speaker: Starfield, Sue (The University of New South Wales, Australia) Title: Ethnographic perspectives on ESP research	Conference Hall A101
	10:10-10:30	Tea Break	
	10:30-11:40 Plenary Speech V (70 minutes)	Moderator: 余光雄 隣座教授 Speaker: Cai, Jigang 蔡基剛 (Fudan University, China) Title: Where should ESP in tertiary institutions be focused?	Conference Hall A101
	44.40.40.00	Moderator: 彭輝榮 院長 Speakers: Li, Qinxi 李勤晋 & Sun, Youzhong 孫有中 Title: How to Develop an Effective ESP Teacher Team	
	11:40-12:20 Featured Speakers Presentation (40 minutes)	Moderator: 陳瀬精 主任 Speaker(s): Naerssen, Margaret van Title: ESP Can Be a Really Sharp Tooll	
		Moderator: 廖美玲 主任 Speaker(s): Corbett, John & Lu, Peih-ying Title: Cultural Problem-Based Learning in Medical ESP	
	12:20-13:20	Lunch Break	
	12:20-13:20	TESPA會員大會	
	13:20-14:30 Plenary Speech VI (70 minutes)	Moderator: 林茂松 教授 Speaker: Cheng, Winnie (Leung, Wai Lin) 鄭梁慧蓮 (The Hong Kong Polytechnic University, Hong Kong) Title: Collaborative projects with key industries: Sharing of Hong Kong experience	Conference Hall A101
	14:30-14:50	Break	
Sat, Oct 4	14:50-16:10	Panel Discussion Moderator: 周碩貴 院長 Panelists: Tsou, Wenli 鄒文莉, Chen, Fay 陳慧琴, Chen, Chiou-Lan 陳秋蘭, Kao, Shin-Mei 高實改, Liaw, Meei-Ling 廖美玲, Liu, Ching-Kang 劉慶剛, Tsai, Mei-Ling 蔡美玲, Tsai, Shu-Chiao 蔡叔耀, Wang, Benjamin 王星威 Title: Resources for Teaching English for Specific Purposes 專業英文節資培削與專業成長	

Conquirent Danor	Invited Speaker(s)	
Concurrent Paper		
Presentation		
Session C	Moderator:	
(80 minutes)	Speaker(s): Wang, Shu Ting 王書亭	
	Title: A Socio-cultural Theory Based Study on ESP Teachers' Classroom	
	Discourse	
	Speaker(s): Cheng, Fei-Wen 鄭猆文	
	Title: Stating limitations as a strategic tactic in Management RA	
	Discussions	
	Moderator:	
	Speaker(s): (To be announced)	
	Title:	
16:10-16:30	Tea Break	
	Barri Birmarian	
	Panel Discussion	
	Moderator: 周天	
	Panelists: Chou, Jason Tien 周天, Wetzel, Matthias 魏馬哲, Chou,	
	Francis Liang-cheng 周亮成 & Chang, Karen C. C. 張中倩	
	Title: English for Legal Purposes: Teaching Theories & Practices at	
	Universities in Taiwan 法律英文:在台灣的教學理論與大學實踐	
	Invited Speaker(s)	
16:30- 17:50	IIIIIIOU Opodicii(a)	
Concurrent Paper	Moderator:	
Presentation		
	Speaker(s): LI, Li 李立	
Session D	Title: EGAP for EFL Education at Tertiary Level in Mainland China:	
(80 minutes)	Curriculum Development and Classroom Practices	
	Speaker(s): Sykes, Jeremy	
	Title: English Mediated Instruction in Higher Education: Four ESP	
	Implementation Models	
	Panel Discussion	
	Moderator: 王星威 總經理	
	Speaker(s):	
	Title: ESP from the Perspective of Industries	
	•	

Contents

Location

Day III

Time

•			
Sun, Oct 5	08:40-09:10	Registration /Check-in	
	09:10-10:20 Plenary Speech VII (70 minutes)	Moderator: 蔣曉玲 院長 Speaker: Samraj, Betty (San Diego State University, USA) Title: Occluded academic genres: Implications for genre theory and EAP teaching	Conference Hall A101
	10:20-10:40	Tea Break	
	10:40-12:00 Panel Discussion (80 minutes)	Moderator: 陳癸坪 茂改 Panelists: Graddol, David Westerfield, Kay Cai, Jigang 蔡基剛 Starfield, Sue Cheng, Winnie Samraj, Betty Title: Uniqueness and Diversity in ESP Research and Pedagogy	
	10:40-12:00 Concurrent Paper Presentation Session E (80 minutes)	Invited Speaker(s) Moderator: Speaker(s): Wang, Guanfu 王爾富 Title: Reflections on the Teaching of Business Subjects in BE Programs Speaker(s): Title: Workshop Moderator: Speaker(s): Tsai, Mei-Ling 蔡美玲 Title: Preparing ESP learners for Overseas Internships through self-directed learning Moderator: Speaker(s): (To be announced) Title:	
	12:00-13:20	Lunch Break	
	13:20-14:40 Concurrent Paper Presentation Session E (80 minutes)	Invited Speaker(s) Moderator: Speaker(s): Wang, Guanfu 王鵬富 Title: Reflections on the Teaching of Business Subjects in BE Programs Workshop Moderator: Speaker(s): Tsai, Mel-Ling 禁美玲 Title: Preparing ESP learners for Overseas Internships through self-	